Almás táskák
2006.11.28. 16:28
Almás táskák
Hozzávalók:
- több érett alma
- 25 dkg finom búzaliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 7 dkg méz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 17 dkg margarin
Elkészítés:
Először meghámozzuk és félbevágjuk az almákat, magházukat eltávolítjuk. Az összes többi hozzávalóból omlós tésztát gyúrunk, és legalább egy félóra - betakarva vagy becsomagolva -, a hűtőszekrénybe tesszük. Amikor a tészta már jó hideg és kemény, a gyúródeszkát behintjük liszttel. Liszttel dörzsöljük be a nyújtófát is. Egyenletesre kinyújtjuk a tésztát, és egy kb. 8 cm átmérőjű pohárral korongokat szaggatunk belőle. A tésztakorongok közepébe egy-egy fél almát teszünk. Tojássárgájával körülkenjük a korongok szélét, és a fél alma fölött batyuformán összenyomjuk őket. Az almás táskákat sütőpapírral beborított vagy jól kizsírozott sütőlapra fektetjük, és 200 C fokon 15 percig sütjük. hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
|