Ünnepi csigák
2006.11.28. 16:37
Ünnepi csigák
Hozzávalók - 1.
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 8 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 15 dkg tehéntúró
- 6 evőkanál tej
- 8 evőkanál étolaj
- 5 dkg vaj
- 10 dkg marcipánmassza
Hozzávalók - 2.
- 10 dkg mazsola
- 5 dkg darált mandula
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Hozzávalók - 3.
- 18 dkg porcukor
- 2 evőkanál citromlé
Elkészítés: Az első csoportban felsorolt összes hozzávalót egy keverőtálba tesszük, s kézzel keverve vagy az elektromos robotgép dagasztókarjaival sima tésztát készítünk. Körülbelül 45 cm hosszú és 35 cm széles téglalappá nyújtjuk. A másik csoport minden hozzávalóját egy másik tálban alaposan összekeverjük, és a masszát a tésztára kenjük. A megkent téstát feltekerjük, és éles késsel szeletekre vágjuk. Ezeket a szeleteket (csigákat) sütőlapra helyezzük, és 225 C fokon meleg sütőben 15-20 percig sütjük. A kihűlt csigákat a harmadik csoportban megadott összetételű cukormázzal átkenjük.
|