Diós pogácsák
2006.11.28. 16:53
Diós pogácsák
Hozzávalók:
- 15-20 dkg tisztított dióbél
- 30 dkg finomliszt
- 1,5 teáskanál sütőpor
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- zsír a sütőlap kizsírozásához
Elkészítés:
Mefdaráljuk a diót, vagy késsel összeaprítjuk, de nyújtófával is összetörhetjük. A lisztből, sütőporból, cukorból, a meglágyított margarinból vagy vajból, a tojásból és a darált dióbélből sima tésztát keverünk. Fóliába csomagoljuk vagy egy jól zárható tálba tesszük, és fél órán át a hűtőszekrényben pihentetjük. (A tészta egész nap friss marad, ha így becsomagolva a hűtőszekrényben áll. Nem kell tehát azonnal megsütni). Kis pogácsákat formálunk, ezeket sütőpapírral kibálelt vagy jól kizsírozott sütőlapra helyezzük, és a tetejüket villával laposra nyomkodjuk. Végül toljuk a sütőbe, amit 200 C fokon melegre állírunk. A sütés ideje kb. 10 perc. A kész pogácsákat hűlni hagyjuk.
|