Sinlac-os menük
Frissítve: április 24. 2007.02.06. 09:56
Sinlac: rizs és szentjánoskenyérmag összetevőinek kedvező tulajdonságait ötvözi. Kiváló energia-, alacsony antigéntartalmú komplett fehérjeforrás, zsír, vitamin és ásványianyag-összetétele ideális. Magas keményítőtartalma részben előre bontott, tehát könnyen emészthető, jó ízű, laktató. Alkalmazható allergia megelőzés céljából, táplálékallergiában is (tej, szója, gabona), kalóriapótlásra, roborálásra.
Bébimenük 4-6 hónapos kortól:
Barackhab (1 adag 150 ml)
Hozzávalók: 20g Sinlac, őszibarack vagy nektarin, 50 ml víz.
Elkészítés: A friss vagy mélyhűtött barackot lereszeljük. A Sinlacot csomómentesre keverjük a felforralt, lehűtött vízzel. Az alappépet és a barackvelőt alaposan elkeverjük, kissé felhabosítjuk.
Brokkolipüré (1 adag 200ml)
40g Sinlac por, 120g friss brokkoli, 10g hidegen sajtolt növényi olaj
Elk.: A brokkolit apró rózsákra szedjük, kevés vízben megfőzzük, csipet sóval ízesítjük, majd mixerrel pépesítjük. 60 ml felforralt/hűtött vízzel Sinlac pépet készítünk, a zöldségkrémhez keverjük. Ha kell, vízzel hígítjuk. A baba korának megfelelően csirke- vagy pulykahússal dúsíthatjuk.
Meggyes gyümölcskrém (150ml)
30 g S. por, 60g meggy, 50 ml víz
A friss vagy mélyhűtött meggyet pépesítjük. A S. port elkeverjük a vízzel. A pépet és a gyümölcsöt alaposan elkeverjük, krémes állagúra hígítjuk. Ízlés szerint édesíthetjük
Almafőzelék (160 ml)
30g S. por, 100g savanykás alma, 10g kukoricacsíraolaj
Az almát vékony szeletekre vágjuk, kevés vízben, fedő alatt forrástól számítva 5 percig pároljuk. Az almaszeleteket pépesítjük, a Sinlaccal összekeverjük, az alma főzőlevével hígíthatjuk. A baba korának megfelelően csirke- vagy pulykahússal dúsíthatjuk.
Gesztenyefőzelék (130 ml)
20g Sinlac, 50g tisztított gesztenye, 50g savanykás alma
A gesztenyét megmossuk, megfőzzük, ha kihűlt, meghámozzuk. Az almát lereszeljük, és a burgonyanyomón áttört gesztenyével elkeverjük. A főzelékalapot a S. porral összekeverjük, vízzel megfelelő állagúra hígítjuk. A baba korának megfelelően csirke- vagy pulykahússal dúsíthatjuk.
Sütemények 8 hónapos kortól:
Burgonyás korong
250g Sinlac, 200g burgonya, 150g tejmentes margarin, só
A margarint a Sinlackal elmorzsoljuk, sóval ízesítjük, a megfőtt és áttört krumplival összegyúrjuk. Fél cm vastagra gyúrjuk, és kétszer, háromszor meghajtjuk. Utoljára kb 1 cm vastagságúra nyújtjuk, kis korongokat szaggatunk belőle. A tetejüket olvasztott margarinnal megkenjük. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Sinlac borzaska
60g Sinlac, 150g alma, 60g gluténmentes liszt, 15g cukor, só, fahéj, kukoricacsíraolaj a sütéshez
A durvára reszelt almát az egyéb összetevőkkel összedolgozzuk. A tésztaalapot kevés vízzel sűrű palacsintatészta állagúra keverjük, 15 percig állni hagyjuk. A tésztát felmelegített, kiolajozott serpenyőbe halmozzuk, és kicsit ellapítva mindkét oldalát pirosra sütjük. Magában, vagy lekvárral is ízletes. Hidegen és melegen is jó.
Rémegyszerű:)
Sinlac, alma, banán. De aaaannyira finom:)
|