Dominó babakonyhája
Frissítések!

¤ (07.03.) Ételallergia - Egészséges koraszülöttek

¤ (07.03.) Evési gondok - Miért étvágytalan a gyermek?

¤ Frissültek a hozzátáplálással kapcsolatos linkek! (04.27.) Mi kerüljön az uzsonnástáskába?; A kisgyermek étrendje

¤ FRISS! Receptek - Dominó receptgyűjteménye (05.07.)

¤ Szoptatás linkek - A szoptatás rövid története (03.23.)

¤ Új! Babaétrend - VITAMINOK - Miből mennyi szükséges? (C,A,K,D vitaminok) (02.20.)

¤ Miből főzzünk? - Húsfélék - A különböző húsok vastartalma

¤ 03.22. Betegségek - Hogyan védekezzünk a szalmonella ellen?
 

 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
 
 
 
 
Dominó receptgyűjteménye
Dominó receptgyűjteménye : Sütik-torták:)

Sütik-torták:)

Frissítés: április 8.  2007.02.13. 09:03

Szülinapra, vagy csak úgy...


Serpenyős piskóta    


Hozzávalók:
három tojás; három evőkanál porcukor; három evőkanál liszt; késhegynyi sütőpor; három evőkanál szénsavas ásványvíz; margarin

Töltelékhez:
25 dkg túró; három alma; fél citrom leve; fél liter tej; egy tasak vaniliás pudingpor; az édesítéshez cukor vagy méz

A tojások sárgáját és fehérjét válasszuk szét, a sárgájához két, a fehérjékhez egy evőkanál porcukrot adjunk! A sárgáját jól keverjük ki a cukorral, majd keverjük bele a sütőporral előzőleg összekevert lisztet és az ásványvizet is. A fehérjéket verjük kemény habbá. Óvatosan forgassuk össze a kettőt. Margarinnal kenjünk meg egy kb 22 centi átmérőjű, teflon bevonatú palacsintasütőt, öntsük bele a tészta felét és addig forgassuk , amíg egyenletesen elterül a massza. Alacsony hőmérsékleten (gáztűzhelynél a legalacsonyabb fokozaton) süssük három-öt percig. Tortalapáttal, vagy falapáttal óvatosan emeljük meg a szélét, majd alányúlva fordítsuk át. Ha két serpenyőnk van, nem kell megemelnünk, csak az egyikből a másikba átfordítanunk..

Ugyanígy süssük meg a tészta másik felét is.
A tejből és a pudingporból főzzünk pudingot és hűtsük ki. Az almát durva reszelőn reszeljük le, facsarjuk rá a citrom levét. A túrót villával törjük össze, keverjük bele a pudingot, a reszelt almát és édesítsük! Az egyik piskóta lapot fektessük kerek tálra, kenjük meg a túrókrémmel, a másik lapot vágjuk cikkekre és rakosgassuk körbe a krémre! Hintsük meg porcukorral!



   Biotorta     

           (tej és cukormentes)            


Hozzávalók:

- 25 dkg biomazsola
- két közepes nagyságú alma
- 7 dkg bio finomliszt
- 7 dkg bio graham liszt
- egy teáskanál sütőpor
- késhegynyi fahéj
- két tojássárgája
- egy dl étolaj


Áztassuk a mazsolát forró vízbe, hogy egészen megpuhuljon, majd csöpögtessük le alaposan tésztaszűrőben és pépesítsük botmixerrel. Reszeljük le az almákat. Keverjük össze a finomlisztet és a Graham-lisztet egy teáskanál sütőporral vagy szódabikarbónával, valamint egy késhegynyi fahéjjal. Közben külön tálban keverjünk ki két tojás sárgáját a fokozatosan belecsurgatott étolajjal. A keveréket előbb a mazsolaturmixszal, majd a liszttel, végül a reszelt almával vegyítsük. Simítsuk kiolajazott, lisztezett 24 cm átmérőjű kerámia formába a masszát és süssük forró sütőben tűpróbáig, kb 30 percig. Miután kihűlt, tortalapát segítségével könnyen kiemelhető a kerámia formából.



Piskótatészta


 Hozzávalók: 5 tojás, 5 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, 1 evőkanál citromlé.


Elkészítése: A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük (az elektromos habverő legmagasabb fokozatát használva), hozzáadunk 1 csipetnyi sót, majd tovább verve beleszórjuk a cukrot, belecsorgatjuk a citromlevet és egyenként a tojások sárgáját. Végül fakanállal vagy villával óvatosan beleforgatjuk a frissen átszitált lisztet. Kikent, liszttel beszórt tortaformába öntjük, a tetejét szépen elsimítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig - tűpróbáig - sütjük (a tésztába szúrt villára nem ragad rá a tészta). Ha elkészült, még 5 percig a formában hagyjuk, majd sütőrácsra borítjuk, és papírkendővel letakarva (hogy ne száradjon ki) hűlni hagyjuk.
A piskótatészta biztosan felnő sütőpor hozzáadása nélkül is, ha a tojások habját keményre vertük, és sülés közben a sütő ajtaját 30 percig nem nyitottuk ki.


Mákos piskóta citrommázzal


A tésztába vaníliás cukorport és 2 evőkanál darált mákot is teszünk. A kihűlt tortát kettévágjuk, és az alsó lapot baracklekvárral megkenjük, a felsőt citrommázzal bevonjuk. A mázhoz 1 citrom levét 1-1 kiskanál vízzel és puha vajjal elvegyítjük, és 1,5 deci porcukorral addig kavarjuk, amíg szép fényes nem lesz.


Diós piskóta csokimázzal


A tésztába vaníliás cukrot és 2 evőkanál darált diót is teszünk. A kihűlt süteményt belül savanykás lekvárral kenjük meg (pl. ribizlivel). A csokimázhoz 5 dkg puhított csokoládét simára keverünk 5 dkg vaníliás porcukorral és 2 evőkanálnyi tejszínnel. Langyosan - mert csak így kenhető - csorgatjuk a torta tetejére.


Sárgarépás piskóta sajtkrémmel


A tésztához szükséges 2 deci kicsavart répareszelék, 1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék, 2 kanál aranymazsola és a citrom reszelt héja. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, a répával, a fűszeres liszttel, a mazsolával, és ehhez adagoljuk óvatosan a vaníliával és citromlével felvert tojások habját. A sajtkrémhez 20 dkg natúr krémsajtot habosra keverünk 5 dkg vaníliás porcukorral.


Darakrémes piskóta


A piskótatekercset tölthetjük darakrémmel is. Ez úgy készül, hogy 2 deci tejből 2 evőkanál grízzel kemény darakását főzünk, édesítjük 1 kanálnyi mézzel, és hűlni hagyjuk. Közben 10 dkg vajat 10 dkg vaníliás porcukorral habosra keverünk, és hozzáadjuk a kihűlt darát is. A tetejét citromos mézzel megkenjük, és cukros kakaóval vagy kókuszreszelékkel beszórjuk.


Ropogós sajtos rudacskák


Hozzávalók: 20 dkg trappista vagy óvári, és 10 dkg Karaván frissen reszelt sajt, 3 tojásfehérje és kb. 15 dkg liszt.
Elkészítése: a kétféle reszelt sajtot összekeverjük, beledolgozzuk a tojások fehérjét, majd egy deszkán a szükséges lisztmennyiség segítségével egynemű és nyújtható keménységű tésztává gyúrjuk. Két centi vastagságúra nyújtjuk, és derelyemetszővel fodros szélű csíkokra szeleteljük vagy egyszerűen csak rudakat sodrunk belőle. Felvert tojással megkenjük és beszórhatjuk darált köménnyel, szárított kaporral vagy szezámsóval. Alufóliával bélelt sütőlemezre rakjuk, és előmelegített, forró (250 fokos) sütőben 10 perc alatt aranysárgára sütjük.


Habcsók


Egy tojásfehérjéhez 10 dkg cukor és 1 kiskanál citromlé vagy ecet szükséges. A tojásfehérjéből habot verünk, apránként beleszórjuk a cukrot, majd a citromlével keményítjük. Alufóliás sütőlemezre kis halmokat rakunk, szórhatunk rá cukrot, színes cukorgolyót, és 100 fokon, 2-3 órán keresztül sütjük-szárítjuk. A cukros tojáshabba szórhatunk kókuszreszeléket, durvára darált mandulát vagy diót és csokireszeléket is.


Gyors leveles tészta


Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 tojásfehérje (akár el is maradhat), 1 késhegynyi só, 25 dkg margarin, 6 evőkanál víz, 2 evőkanál ecet.
Elkészítése: a liszttel elmorzsoljuk a margarint, majd a hozzávalókkal gyorsan összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk és feltekerjük. A tésztarudat 4 darabra vágjuk, egyenként kinyújtjuk, a részeket egymásra fektetjük, és a hűtőben 20 percig pihentetjük. Ezután a rétegzett tésztát vékonyra nyújtjuk, és a felhasználás szerint szeleteljük. Kiváló sós keksznek, sós rúdnak, sós masninak, virslibundának, töpörtyűs, húsos pogácsának vagy édes töltött párnácskának, mákos, diós tekercsnek, túrós, lekváros kiflinek vagy fantáziánk szerint sok minden egyébnek.
A kiszúrt süteményeket felvert tojással (vagy csak a fehérjével) megkenjük, a sósat sóval, sajttal, magokkal szórjuk meg, az édes töltelékkel készülteket majd sütés után, még melegen vaníliás cukorba forgatjuk. A leveles vajas tésztából készült sütemény csak akkor sikerül, ha a sütő elég forró ahhoz (220 fokos), hogy a tésztát azonnal felhúzza, különben lapos és szalonnás marad.


Vaníliás keksz


Hozzávalók: 30 dkg fehérliszt, 20 dkg vaj, 10 dkg cukor, 2 vaníliás cukorpor, 1 tojás, késhegynyi sütôpor.
Elkészítése: A sütôport a liszttel elvegyítjük, és átszitáljuk, majd elmorzsoljuk benne a vajat (egészségesebb, mint a margarin). Hozzáadjuk a tojást, a cukrokat, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha nem áll könnyen össze, tehetünk bele 1-2 kiskanál tejfölt, rumaromát vagy citromlevet. Egy órát hidegre téve pihentetjük, majd lisztezett deszkán 2-3 cm vastagra kinyújtjuk, és kekszvágóval feldaraboljuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, darált cukros mandulával megszórjuk, és elômelegített sütôben 200 fokon 20 perc alatt aranysárgára sütjük. A keksz omlósabb lesz, ha a liszthez 2 evôkanálnyi rizslisztet is keverünk.

Ugyanígy készíthetünk kakaós kekszet, ha a liszthez 2-3 evôkanál kakaóport is keverünk.
Magvas kekszhez a liszt felét darált dióval, mandulával, vagy kókusszal helyettesítjük, és kevesebb vajat adunk hozzá.


Tejmentes répatorta

Hozzávalók: 30 deka répa; 5 tojás; 15 deka darált mandula; 15 deka teljes kiőrlésű liszt; 5 deka búzacsíra; fél csomag sütőpor; 30 deka méz; két citrom; a díszítéshez: citromfű és bébirépakonzerv

Keverjük habosra a tojássárgáját a mézzel, a fehérjéket pedig verjük kemény habbá. Reszeljük le a megmosott, meghámozott sárgarépákat, vagy aprítógéppel daraboljuk kis részecskékre. Reszeljük le a citromon héját, levüket pedig facsarjuk a répára. Keverjük össze a hozzávalókat, köztük a citromhéjat is. A sütőport előbb a liszttel keverjük össze, s legvégül forgassuk bele a habot. Öntsül olajjal kikent, kilisztezett kapcsos tortaformába. Középső rácson, 175 fokon lassan süssük. Miután teljesen kihűlt, kivesszük a formából, és apró répadarabokkal, citromfűlevélkékkel díszítjük.


Tejmentes almatorta

Hozzávalók: 20dkg liszt, 10 dkg (tejmentes) margarin, 1 tojassargaja, es annyi viz, hogy szepen osszealljon nem tul kokemeny tesztava

 Fél óra pihentetés után többször nyújtani, es belesimítani sütőbe (a gyümölcstorta alapba a legjobb), jól megszurkálni, es 10-15 percig elősütni, kicsit színt kapjon,
eközben 4-5 szem almabol keves vizzel kompotot fozni (fel csomag vaniliáscukor nem art bele, fahej es cukor csak ha már szoktatva van hozzá a gyerkőc, villával osszetörni a sűrű kompótot, es rasimitani a tesztára, es 2 (vagy 3) almat egész vékony szeletekre vágni, es azt szépen elhelyezni körkörösen, be a sütőbe, kb. 30 percig meg sütni.



Barackos túrótorta

1/4 kg túró, 15 dkg kristálycukor 1 csomag vaniliás cukor, vagy igazi vanília. Kis víz, 10 dkg margarin, 3 csapott ek. zselatin. barack befőtt vagy konzerv.

A zselatint kis vízzel felfőzzük. Kb 1,5 dl vízzel forrás közben felengedjük a cukrot és a margarint, majd levéve a túróhoz adjuk és jó alaposan elkeverjük, hogy habos, könnyű legyen. A zselatinnal összekeverjük a túrót és hozzáadjuk a barackot, amit előzőleg kis darabkákra vágtunk. Egy kis méretű tortafromát vagy egy őzgerincet tölt ki ez a mennyiség. A forma alját érdemes kibélelni folpackkal, hogy ki lehessen venni. A kész túrókrém tetejére és oldalába érdemes babapiskkótákat tenni. (Tehát mielőtt a tortaformába öntöd, annak oldalát kirakni babapiskótával és amikor már beleöntötted, akor befedni babapiskótával az egészet. (később ugye ez elsz az alja)

A legtetejére is lehet piskótával meg barackkal díszítést rakni, vagy valami pirosas zselatinráteget rátenni.


Csokitorta (babára hangolva)


Hozzávalók:
5 púpos evőkanál Milupa Csokis tejpép
4 db Milupa Biskotti keksz
2 banán
150 ml ivóvíz (felforralt és 40°C-ra lehűtött ivóvíz)

Elkészítés:
Egy kistálba kimérünk 1 evőkanálnyi Milupa Csokis tejpépet és hozzáadunk 50 ml ivóvizet, majd alaposan összekeverjük. A híg tejpépbe beáztatjuk a Biskotti kekszeket kb. 10 percre, arra ügyeljünk, hogy a kekszek megpuhuljanak, de még ne essenek szét! Amíg puhul a keksz, elkészítjük a többi hozzávalót. A puha banánt nagyon vékony szeletekre felvágjuk és egy kistányérra tesszük. Elkészítünk egy sűrűbb tejpépet is a következőképpen: egy kistálba kimérünk 4 evőkanálnyi Milupa Csokis tejpépet és hozzáadunk 100 ml ivóvizet, majd csomómenetesre keverjük. Egy üvegtál aljára elhelyezzük a megpuhult kekszeket, rárétegezzük a szeletelt banánt, majd a sűrűbb tejpéppet. 5 percig állni hagyjuk, és már kész is a finom, laktató gyümölcsös csokitorta.


Biotorta egyéveseknek

 

Hozzávalók

25 deka(bio)mazsola
két közepes nagyságú alma
7 deka bio finomliszt
7 deka bio grahamliszt
egy teáskanál sütőpor
késhegynyi fahéj
két tojássárgája
egy deci étolaj

 

Elkészítés

A mazsolát forró vízbe áztatjuk,hogy megpuhuljon,majd tésztaszűrőn lecsöpögtetjük,botmixerrel pépesítjük.
A finomlisztet és a grahamlisztet összekeverjük egy teáskanál sütőporral vagy szódabikarbónával,valamint egy késhegynyi fahéjjal.
Közben külön tálkában kikeverünk két tojássárgájáta fokozatosan belecsurgatott étolajjal.A keveréket előbb a mazsolaturmixszal,majd a liszttel,végül a reszelt almával vegyítjük.Kiolajozott,kilisztezett 24 cm átmérőjű kerámia tortaformába simítjuk a masszát és forró sütőben tűpróbáig,kb 30 percig sütjük.Miután kihűlt tortalapát segítségével kiemeljük a sütőedényből.


Joghurtos túrótorta

Hozzávalók: Babapiskóta, túró, joghurt, mazsola / meggy / áfonya, banán

 

Elkészítés

Egy szép formájú tál aljára tegyünk babapiskótadarabokat. Kenjük meg egy kevés joghurttal, hogy könnyebben megpuhuljon. Keverjük össze a túrót joghurttal és cukorral, hogy jól kenhető masszát kapjunk. Végül keverjük bele a mazsolát / meggyet / áfonyát. A masszát oszlassuk el egyenletesen a piskótán. Előző este készítsük el, hogy legyen ideje összeérni. Tálalás előtt kb. 1 órával vegyük ki a hűtőből, hogy kicsit felmelegedjen, és díszítsük a gyümölcsökkel, banánnal.


Rizstorta

Hozzávalók: Rizs, alma, banán, cukor

 

Elkészítés

Főzzük meg a rizst vízben, amíg jól meg nem puhul. Reszeljünk bele egy fél almát, és cukrozzuk meg. Egy kerek tálat béleljünk ki banándarabokkal, tegyük bele a rizset, és tegyük egy napra hűtőbe. Másnapra a rizs összeáll, könnyen kiboríthatjuk a tálból.


 Gesztenyetorta

Hozzávalók

Natúr, fagyasztott gesztenyemassza, cukor, alma, babapiskóta, dízsítéshez banán, aszalt vörösáfonya

 

Elkészítés

Egy szép tál aljára lerakjuk a babapiskótát. Megkenjük egy kis almalével, hogy könnyebben ázzon át. A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, összekeverjük reszelt almával, cukorral, tehetünk bele vörösáfonyát is, majd egyenletesen a piskótára kenjük. Banán és vörösáfonya darabokkal díszítjük. este készítsük el, a díszítést kivéve, és másnapig tartsuk hűtőszekrényben. Tálalás előtt kb. fél-egy órával vegyük ki, hogy ne legyen hideg.


Joghurtos babapiskóta-torta

 

 

 

1 doboz babapiskóta 5 dl tejben áztatva, 4 doboz citromos joghurthab, 4 doboz epres joghurthab, 2 dl tejszín. Meleg vízzel öblített őzgerincformába kenve az epres joghurthab felét, befedjük 1 sor babapiskótával. Rásimítva a joghurthab másik felét, 1 sor babapiskóta kerül rá. Ugyanígy járunk el a citromos joghurthabbal is. A megtöltött formát mélyhűtőbe téve megfagyasztjuk. Tálaláskor a formát egy pillanatra meleg vízbe mártva, a tortát kiborítjuk belőle. Szeletelve tejszínhabbal díszítjük.


Adventi kuglóf-koszorú


20-20 dkg liszt, margarin és porcukor, 1 tojássárgája, 1 dkg élesztő, 1 dl tej és reszelt citromhéj felhasználásával kalácstésztát dagasztunk.
Kelni hagyjuk. Ha duplájára kelt, almányit lecsípünk belőle, kinyújtjuk és beszórjuk cukros darált dióval, mákkal vagy gesztenyével (amit a kicsi ismer és szeret), feltekerjük, és kikent kuglófformába fektetjük. A félretett tésztából virág- és fenyőformával 4 gyertyatartót és fenyőfigurákat szúrunk, és ezeket a koszorún szépen elrendezzük. Kelni hagyjuk, majd felvert tojással megkenve, előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. A fenyőket mézzel megkenjük, és kókuszreszelékkel "behavazzuk", a gyertyákat a helyükre illesztjük.


Banántorta


Habosra keverünk 15 dkg margarint, 8 dkg mézzel és 2 tojássárgájával. Beledolgozunk 3 hámozott, összetört banánt és 5 dkg darált diót, mogyorót vagy napraforgómagot, majd 25 dkg szitált, 1 sütőporral elkevert lisztet. Végül beleforgatjuk a két tojás habbá vert fehérjét is. Kikent, morzsával beszórt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben (tűpróbáig - kb. 35 perc) készre sütjük. A formából tálra borítjuk, és még melegen bekenjük mézzel, majd megszórjuk kókuszreszelékkel. Ünnepivé tehetjük marcipánfigurákkal vagy csoki díszítéssel. A csokoládét megolvasztva, a marcipánt pedig puhára gyúrva alufólián kinyújtjuk, és kekszformázó segítségével fenyő- vagy állatfigurákat (őzike, nyuszi, malacka) készítünk.


Sárgarépás piskóta sajtkrémmel


A tésztához szükséges 2 deci kicsavart répareszelék, 1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék, 2 kanál aranymazsola és a citrom reszelt héja. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, a répával, a fűszeres liszttel, a mazsolával, és ehhez adagoljuk óvatosan a vaníliával és citromlével felvert tojások habját. A sajtkrémhez 20 dkg natúr krémsajtot habosra keverünk 5 dkg vaníliás porcukorral.


Mézes piskótatekercs


A tésztába 1-2 kiskanál mézeskalács fűszerkeveréket és citromhéjat is teszünk. Tölteléknek mézes vajkrémet készítünk. Ehhez 10 dkg teavajat habosra keverünk, belecsorgatunk 2-3 kanál akácmézet és 1 kanál citromlevet. A megkent tésztát feltekerjük, tetejét pedig citromos mézzel fényezzük. Ehhez 1 evőkanál citromlében kavargatva feloldunk 1 evőkanál mézet.


Ropogós sajtos rudacskák


Hozzávalók: 20 dkg trappista vagy óvári, és 10 dkg Karaván frissen reszelt sajt, 3 tojásfehérje és kb. 15 dkg liszt.
Elkészítése: a kétféle reszelt sajtot összekeverjük, beledolgozzuk a tojások fehérjét, majd egy deszkán a szükséges lisztmennyiség segítségével egynemű és nyújtható keménységű tésztává gyúrjuk. Két centi vastagságúra nyújtjuk, és derelyemetszővel fodros szélű csíkokra szeleteljük vagy egyszerűen csak rudakat sodrunk belőle. Felvert tojással megkenjük és beszórhatjuk darált köménnyel, szárított kaporral vagy szezámsóval. Alufóliával bélelt sütőlemezre rakjuk, és előmelegített, forró (250 fokos) sütőben 10 perc alatt aranysárgára sütjük.


Túrós süti

50 dkg túró
2 tojás sárgája
1 cs vanilíás cukor
1 cs vaníliás pudingpor
2-3evőkanál búzadara
1 cs sütőpor
8 evőkanál cukor
citromlé a hab keveréséhez
2,5 dl tej

Összekevered a hozzávalókat. a 2 tojásfehérjét felvered (a citromlével) és a végén a masszába kevered. Tehetsz bele gyümölcsöt. Kivajazott tepsibe öntöd, kezdetben nagy lángon, majd kis lángon kb. 45 percig sütöd.


Vaníliás keksz


Hozzávalók:
3 tojás, • 25 dkg cukor, 10 dkg zsír, 1 szalalkáli, citromhéj, vaníliás cukor, • 75 dkg liszt, dió
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd rövid ideig pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk 5 mm vastagságúra, majd tetszőleges formákat készítünk belőle. Tepsibe helyezzük, megkenjük tojásfehérjével, majd megszórjuk kristálycukorral és darált dióval. Halvány barnára sütjük.


Pilóta keksz


Hozzávalók:
50 dkg liszt, • 25 dkg cukor, 15 dkg margarin, • 2 tojás, • 1 dkg szalakáli, • kis tej
A margarint kissé megolvasztjuk. A lisztben alaposan elkeverjük a szalakálit, majd hozzáadjuk a margarint, a cukrot, tojást. Annyi tejet adunk a keverékhez, hogy könnyen gyúrható legyen. Pogácsaszaggatóval kis köröket készítünk a tésztából, és sütőben halvány színűre sütjük. Krém: 10 dkg vaj, a tészta anyagából kimaradt 5 dkg margarin, 5 dkg kakaó. Ízlés szerinti mennyiségű cukorral kikeverjük és ezzel a masszával két-két süteményt összeragasztunk.



Citromos keksz


Hozzávalók:
60 dkg liszt, 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, 1 egész tojás, 1 csomag sütőpor, 1 citrom reszelt héja, tejföl.
A tészta alapanyagait összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Vékonyra kinyújtjuk, tetszés szerinti formákra szaggatjuk, és szalmasárgára sütjük.


Angol keksz


Hozzávalók:
15 dkg vaj, 20 dkg liszt, 1/2 dl tej, 1,5g élesztő, 1 kávéskanál porcukor, csipet só.
A hozzávalókból tésztát gyúrúnk. Hideg vizzel teli edénybe rakjuk, míg feljön a víz tetejére (2-3 óra). Majd kinyújtjuk kb. 1-1,5 cm vastagra, és különböző formákkal szaggatjuk. Gázsütő 4-es fokozatán világosra sütjük. Még melegen vanílíás porcukorban megforgatjuk.


Banános túrótorta
Hozzávalók:
  • 3 evőkanál zselatin
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 csomag babapiskóta
  • 2 db tojás
  • 2 db banán

Elkészítés: 3 evőkanál zselatint beáztatunk 3 dl tejbe. Közben 20 dkg margarint 20 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk, hozzáadunk 2 egész tojást és az áttört túrót. Jól összekeverjük. A beáztatott zselatinhoz 2 dl forró tejet öntünk, majd hozzákeverjük a túrós masszához. Tortaformába rétegenként teszünk masszát, babapiskótát, banánt. Hűtőszekrénybe tesszük, és kb. 4 óra dermedés után szeletelhetjük.


Kekszgolyó keksz nélkül
Hozzávalók:
  • 25 dkg főtt burgonya törve
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1/4 csomag mazsola a közepébe

Elkészítés: A burgonyát hajában megfőzzük. Mikor kész, teljesen áttörjük, összegyúrjuk a leírt anyagokkal. Golyókat formálunk a masszából, és meghempergetjük kakaóban.


5 perces piskóta, nagyon kezdőknek

Hozzávalók:

  • babapiskóta
  • főzés nélküli csokoládés pudingpor
  • tej (5 dl)
  •  
  • A díszítéshez:
  • tejszínhab
  • mazsola
  • durvára darált mandula vagy mogyoró

Elkészítés: Közepes nagyságú tortaforma vagy bármilyen kerek műanyag edény alját annyi babapiskótával rétegzünk, hogy egymást szorosan érjék. A hidegen kötő (csokoládés) pudingport a megfelelő mennyiségű (5 dl) tejjel kikeverjük, és ahogy elkészült, a piskótákra öntjük. Tetejét tejszínhabbal, rumban áztatott mazsolával, esetleg durvára darált mogyoróval, mandulával díszítjük. Gyors, olcsó, nagyon könnyű és finom.



 
 
 
 
 
Milyen gyakran látogatod az oldalt?

Havonta 1-2-szer
Hetente 1-szer
Hetente többször
Naponta
Most voltam először, és utoljára :)
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

 

 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak