Köretek, egytálételek, miegymás:) 2.
Frissítés: május 7. 2007.04.08. 10:39
Mini mozarellás-paradicsomos falatkák
Hozzávalók:
-
1 zacskó mini mozzarella
-
10 db koktélparadicsom
-
olívaolaj
-
só
-
bors
-
bazsalikom
-
oregano
-
jégsaláta
-
pirítós
Elkészítés: Egy jénaira néhány levél jégsalátát tettem. Fogtam egy műanyag tálat, és egy zacskó mini-mozzarellát öntöttem bele. (A levét előtte lecsepegtettem!) Meglocsoltam egy kis olívaolajjal, megsóztam, megborsoztam, bazsalikomot és oregánót szórtam rá, majd jól megforgattam minden kis sajtgolyót, hogy minden oldalukat érje az ízesített olívaolaj. Fogpiszkálóra szúrtam 1-1 szemet, majd megmosott koktélparadicsomokba szúrtam a sajtokat. Az így elkészült apró harapnivalókat a jégsalátával kirakott tálra tettem, és előételként fokhagymás pirítóssal tálaltam.
Mártogatós zöldbab
Könnyű ebéd, ha nem túl éhes a pocak:)
Végy kb. 10-15 szál zöldbabot, vágd le a végeit, mosd meg, majd enyén sós vízben párold puhára. (Elég hosszú idő, még finom puha lesz.) Közben egy kis tálkába keverj natúr joghurtot, hozzá friss petrezselyemzöldjét, friss, apróra vágott póréhagymát, kis majorannát, oregánót (tényleg csak egy késhegynyit), borsot. Kész :)
Remek móka a mártogatás, Dominó nagyon élvezte! :)
|