| Sertéshúsos babos káposzta
Hozzávalók:
50 dkg sertéshús
25 dkg szárazbab
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
1 evőkanál pirospaprika
2 babérlevél
fél doboz sűrített paradicsom
50 dkg kiöblített savanyú káposzta
2 dl tejföl
őrölt bors, só
ételízesítő
A beáztatott babot ételízesítős, sós, babérleveles vízben félig megfőzöm. Egy tepsit vagy egy hőálló edényt kiolajozok, a sózott, borsozott, piros paprikázott hússzeleteket belerakom. A karikára vágott hagymát a húsra teszem és megszórom reszelt vagy zúzott fokhagymával, majd leöntöm a paradicsommal. Erre jön a beáztatott bab. Annyi bab főzővizet öntök rá, hogy alaposan ellepje. Ekkor ráteszem a savanyú káposztát, amit a tejföllel összekevertem. Addig sütöm lefedve, míg a bab teljesen megpuhul. Ha sok a leve, fedő nélkül sütöm tovább, míg elpárolog egy kicsit. Ha beissza az egész folyadékot, pótolom, mert egy jó zaftos étel a végeredmény.
| |
Pandy!
Örülök, hogy ízlett, és köszönöm szépen a visszajelzést..)