Receptek : Lisztérzékenyeknek: Piskóta kukoricalisztből |
Lisztérzékenyeknek: Piskóta kukoricalisztből
blikk.hu 2009.02.27. 07:20
Piskóta kukoricalisztből
Hozzávalók 10 főre
120g kukoricaliszt
5 tojás
100 g cukor
10 g (1 kk) margarin
2 szeletre megadott értékek
energia: 516 kJ (123kcal)
fehérje: 4,0 g
zsír: 3,0 g
szénhidrát: 20,0 g
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kukoricalisztet és tojásonként 1-1 ek hideg vízet, alaposan kikeverjük, majd hozzá adjuk a tojásfehérjéből vert habot.
Zsíradékkal kikent rizsliszttel meghintett tepsibe öntjük a masszát, majd előmelegitett sütöbe készre sütjük.
|