Receptek : Lisztérzékenyeknek: Burgonyás kukoricakenyér |
Lisztérzékenyeknek: Burgonyás kukoricakenyér
blikk.hu 2009.02.27. 07:22
Burgonyás kukoricakenyér
Alapanyag 1 főre
50 g burgonya
150 g kukoricaliszt
1 ek tej (20g)
10 g élesztő
1 mk (2g) só
1 púpos mk (3g) cukor
Energia:2478 kJ (590 kcal)
fehérje: 17,0 g
zsír: 5,2 g
szénhidrát: 119 g
A burgonyát héjában megfözzük, áttörjük. Amikor kihült hozzáadjuk a megszitált kukoricalisztet, a sót, valamint a cukros langyos tejben felfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozzuk, a dagasztás közben annyi langyos vízet adunk hozzá, hogy a tészta a kelt tésztánál megszokott puhaságú legyen. Letakarjuk, és langyos helyen kelni hagyjuk.
Lisztezett deszkán tetszés szerinti formát készítünk. Kizsírozott sütőlemezre rakjuk, a tetejét vizzel lekenjük, majd ismét langyos helyen kelni hagyjuk. A megkelt kenyeret előmelegitett sütőben, a közepesnél gyengébb hőmérsékleten készre sütjük.
|