Mennyei eledel
Hozzávalók:
3 tojásból készült nagyon vékony piskótalap
meggy- vagy eperlekvár
2 zacskó vaníliás pudingpor
8 dl tej
cukor
egy kevés narancsszörp
3 db narancs
Mártás:
2 db tojás
7dkg kristálycukor
6 cl Blue Curacao
3 dkg vaj
2 dl tejszín
A piskótára kenem a lekvárt, feltekerem, ½ cm vékonyan felszeletelem és a miniatűr tekercsekkel kibélelek félgömb alakú formákat (kompótos vagy leveses csészéket). A vaníliás pudingport előírás szerint elkészítem, egy kevés narancsszörppel ízesítem és hűlni hagyom. Hozzákeverem a kockára vágott narancsot, de amennyire tudom, kifilézem, mert különben keserű lesz. Még langyosan a formákba öntöm,
A mártáshoz a tojások sárgáját habosra keverem a cukorral és a vajjal, hozzáöntöm a tejszínt majd nagyon kis lángon mártássá főzöm, de óvatosan, hogy a tojássárgája ne csapódjon ki. (Ha biztosra akarunk menni, inkább gőz fölött.) Hozzáöntöm a likőrt és lehűtöm.
Tálaláskor a tányér aljára szószt teszek, erre borítom a bombát, egy kevés félretett tejszínből pöttyöket csöpögtetek a szószra, amit kés hegyével összehúzok.
Megjegyzés: nagyon mutatós desszert és a látszat ellenére nem nehéz elkészíteni. Egy régebbi képes szakácskönyvben találtam évekkel ezelőtt, (sajnos nem tudom melyikben), de azóta többször is megörvendeztettem vele a vendégeimet.
|
Kedves Edit!
Köszönöm szépen, nagyon örülök, hogy tetszik az oldal. Sok sikert a konyhában!:)