Professzionális kézápolás:
A kézápolás nem luxus – a higiéne parancsa. Ezek nem okoznak semmiféle nehézséget, és nem is költségesek.
- Mossuk meg a kezünket langyos vízben (amelyhez kevés boraxot vagy citromlevet teszünk), bő szappanhabbal. A kefét is használjuk, mégpedig kitartóan, ezzel elősegítjük a megfelelő vérkeringést is.
- Ha még gondosabban akarjuk ápolni a kezünket, akkor megmosás után vegyünk egy szelet citromot, és dörzsöljük be fele ujjhegyeinket és a körmeink szegélyét. Néhány perc múlva még egyszer mossuk le tiszta vízzel, nehogy citromsav maradjon a körömlemezre boruló bőr alatt és a körömágyban.
- Kicserepesedett, hasadozott, repedezett kézre: Az uborkahéjjal végzett ledörzsölések frissítően hatnak, gyógyítanak.
- Az a víz, amelyben éppen megfőtt a burgonya, kézmosóvízhez öntve, bámulatos eredményeket ígér.
- Kéz”maszk”/pakolás: 5db főtt, még meleg burgonyát 5 evőkanálnyi tejjel keverjünk péppé. Masszírozzuk jól a kezünkre. 5 perc múlva hideg vízzel öblítsük le a pasztát. A kezelés után puha és fehér lesz a kezünk. |