| Ezt a levest az eredeti formájában nem szerettem, de így már igen.
Kolbászos rántott leves
Egy edényben 2-3 ek. olajon 1-2 kk. köménymagot jól kipattogtatok. Ekkor hozzáadok 2-3 ek lisztet, és zsemleszínű rántást készítek belőle. Lehúzom a tűzről, hogy egy kicsit hűljön és lassan, folytonos keverés közben felöntöm kb. másfél liter vízzel. Sózom, felforralom és pár percig főzöm. A levest átszűrőm, mert a köménymagnak csak az ízét szeretjük. Egy kisebb szál füstölt kolbászt felkarikázok és belefőzöm a levesbe. Minél finomabb a kolbász, annál jobb íze és színe lesz a levesnek (az sem baj, ha kicsit csípős). Végül 2-3 tojást egyenként beleengedek a levesbe, de nem verem fel előre, hanem egy villával lazán megkeverem. Így nem marad egyben, de nem is megy nagyon szét.
Megjegyzés: a kolbász annyira feldobja, hogy alig hasonlít a gyerekkoromban nem szeretett rántott leveshez.
| |