Az alkoholról leghamarabb a 3. században jegyezték fel Kinai emberkék,akik észrevették,hogy a Japánok nagyon szeretnek inni.A sör a 20. századba került középpontba.Az utóbbi években a sör,és az olcsóbb kategóriába tartozó sörök töltik ki a 75%-át az alkoholfogyasztók között.Japánban nagyon híres sörmárka az Asahi,és a Kirin.Mostanában nagyon foglalkoztatja az alkohol fogyasztókat,hogyha jól is érzik magukat,maradjanak egézségesek...xD Épp ezért nézik,hogy melyik sörön van feltüntetve a "nulla kalória" vagy legjobbik esetben "alkoholmentes" felirat.
Happoshu: (hosszú-maláta sör.)
Az utóbbi időben egyre népszerűbb ez a sörfajta,főleg azért mert sokkal olcsóbb mint az átlagos sörök.Happoshi alapból kisebb üvegben kapható a boltokban.Készítettek a malátát felváltó alapanyagakból is sört,például borsó,kukorica,stb...Aztán persze ezek nem annyira váltak be,és 2009-re a sör ennek fajtája teljesen elvesztette jelentőségét.
A nagyobb sőrfőzdék is elkezdtek újdonságokat készíteni,mint pl.:wisky,bor és üditőitalok.
Szake:
A Japánok általános kifejezése az alkoholra.A helyes kifejezés azonban a japán rizsbor seishu,vagy még inkább nihonsu.Mint a bor szőlőből készül,ez pedig riszből,nem igazán tárolják egy évtől tovább a pincékben.Az alkoholtartalma hasonló a boréhoz 16%.Lehet hútve inni,vagy melegítve is.Az olcsóbb helyeken egy egyszerű kis pohárba töltik a szake-t,azonban a drágább helyeken rendes csészében teszik elénk.
Japán Wisky:
A Japán wisky is küzd Skóciával,Írországgal,sőt az Egyesült Államokkal is,hogy nyomukba léphessen.Az elmúlt években sikerült is elérniük,hogy ővék az elsőszámű wisky.
Japán bor:
Mint a wisky,a bor sem annyira híres külföldön,és ennek az az oka,hogy nem alkalmas annyira szőlőtermelésre.Az országban az első pincészet Katsunuma-ban jött létre 1875-ben.
Don't Copy!
By:KagomeR
|