| Maradt 25 dkg csirkemáj és adva volt Claudia receptje a konyhalistáról. Igaz, hogy sertésmáj szerepel az eredeti receptben, de kipróbáltam csirkemájból, és a rózsaformájú muffin szilikonos formában sütöttem meg, gondolva egy későbbi hidegtálra, amin nagyon jól mutatna. A fele mennyiségből 6 db lett.
Májpástétom
Hozzávalók:
0,5 kg máj (sertés vagy szárnyas)
4 tojás
2,5 dl tejszín
15 dkg zsír
só
bors
Nagyon egyszerű elkészíteni. A sütőt bekapcsoltam 180 °C-ra. A májat a tojásokkal együtt beletettem egy duplakéses aprítóba (cutter), majd a lehető legpépesebbre daráltam. Ezután jött bele a tejszín, a só és a bors, majd végül a mikróban megolvasztott zsír. (Ha lett volna itthon libazsír, valószínű, hogy azt tettem volna bele, lévén csirkemájból készítettem, de a sertészsír is megtette.) Beleöntöttem a szilikonos muffin formába, amit előzőleg egy kisebb tepsibe tettem, és az ajánlott 40 perc helyett valamivel rövidebb ideig sütöttem egy alufóliával letakarva. Ha egyben sült volna és teljes az adag, akkor talán szükség lett volna ennyi időre. Jól lehűtve kell kivenni a formából, mert így szépen szeletelhető.
Megjegyzés: nagyon finom volt így is, hogy csak sóval és borssal fűszereztem, de legközelebb majoránnát is adok hozzá.
| |