Rugelach
2009.02.15. 12:31
Hozzávalók: Tésztához: 24 dkg krémsajt, 24 dkg Rama, 6 ek. cukor, 30 dkg liszt, csipet só. Töltelékhez: 10 dkg barnacukor, 2 ek. sima cukor, 4 tk. fahéj, 10 dkg mazsola, 20 dkg durvára vágott dió, baracklekvár. Tetejére: 2 tojás, 4 ek. tej, fahéjas kristálycukor
Tésztához összekeverjük robotgéppel a krémsajtot, a vajat, a cukrot. Hozzáadjuk a lisztet, a sót és összegyúrjuk. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Majd kb. 20-25 cm-es köröket nyújtok a tésztából. Sok liszt kell alá, mert elég ragadós. A töltelékhez összekeverjük a cukrokat, a fahéjat, mazsolát, diót. A tésztákat megkenjük lekvárral, rátesszük a tölteléket, kissé megnyomkodjuk rajta, majd 12 részre szeleteljük a kört, a széles végénél kezdve a kis cikkelyeket feltekerjük. A tojásos, tejes keverékkel megkenjük a tetejüket, és megszórjuk a fahéjas cukorral. 180 fokon 20 percig sütjük.
|