Gesztenyés szelet
2011.12.11. 15:02
Hozzávalók (kb. 20-25 szelet)
Tészta: 7 tojás, 14 dkg cukor, 11 dkg liszt, 3 dkg dió
Krém: 33 dkg cukor, 1 dl víz, 30 dkg Liga, 20 dkg gesztenyemassza, rumaroma
Disszítés: 10 dkg gesztenyemassza
Tészta:
-
A tojássárgákat a cukor 1/3-ával kikeverjük, a fehérjét a cukor 2/3 részével kemény habbá verjük.
-
Hozzáadjuk a sárgákhoz a fehérjét, majd apránként belekeverjük a lisztet és a diót.
-
170 fokon kb. 15 percig sütjük.
Krém:
-
A vizet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a Ligát, ezzel is felforraljuk, majd azonnal levesszük a tűzről.
-
Mikor kihűlt hozzákeverjük a gesztenyemasszát és a rumaromát.
A tésztát 4 csíkra vágjuk és a gesztenyés krémmel felváltva egymásra tesszük.
A tetejét és az oldalát a maradék krémmel bekenjük, a tetejére átnyomott gesztenyemasszát teszünk.
|