Milánói aprósütemények
2011.12.11. 15:05
Hozzávalók: (kb. 30 db lesz)
-
25 dkg lágy Liga, 50 dkg liszst, 15 dkg cukor, 1 ek. citromhéj, 2 tojás, 1 tojássárgája, 30 db mandula, só
-
A Ligát habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat, 2 tojást és kevés lisztet.
-
A többi lisztet robotgéppel keverjük bele.
-
Hűvös helyen állni hagyjuk.
-
Lisztezett deszkán a tésztát 0,5 cm-re nyújtjuk és kiszaggatjuk.
-
Tetejükre 1-1 szem mandulát teszünk.
-
A tojássárgát 2 ek. vízzel és egy kevés sóval elkeverjük és a sütemények tetejét megkenjük vele.
-
200 fokon kb. 15 percig sütjük.
|